Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

                                                     
Μερικές μέρες πριν η ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή για τα θέματα των απολύσεων 
 ΠΡΟΣ:
1.-Τον  Υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης
κ. Κυριάκο    Μητσοτάκη
2.- Τον  Υπουργό   Παιδείας
κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κύριε    Υπουργέ ,
Αφού μετά και την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου  σας δώσουμε τις ευχές μας για ‘‘ μια καλή και αποτελεσματική θητεία ’’  σας παρακαλούμε να μελετήσετε το παρακάτω θέμα το οποίο είναι σχετικά με την  διαθεσιμότητα- κινητικότητα  των εκπαιδευτικών.

Κύριε Υπουργέ,
1.      Επειδή στο Σύνταγμα της Ελλάδος στο Αρ.21 παρ.1 : «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους» και κάτι τέτοιο δε γίνεται από τη στιγμή που ο τρίτεκνος γονέας χάνει το δικαίωμα προς εργασία. Όπως και εσείς θα διαπιστώσετε υπάρχουν περιπτώσεις που πρέει να επανεξεταστούν στα πλαίσια το κράτους δικαίου.
Συγκεκριμένα: Απολύθηκαν τρίτεκνοι  γιατί δεν μπήκαν στην κινητικότητα εφόσον δεν προκηρύχθηκε ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων για την μεταφορά ή μετάταξη  αυτών .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών για τους οποίους δεν έγινε η αποτύπωση των στοιχείων τους (οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής κλπ) πριν από την προκήρυξη θέσεων ,  ώστε να είναι γνωστός ο αριθμός των θέσεων που θα έπρεπε να προκηρυχθούν. Αντίθετα για τους τρίτεκνους σχολικούς φύλακες ακολουθήθηκε η διαδικασία αποτύπωσης των στοιχείων τους πριν από την προκήρυξη των θέσεων.
Για το λόγο αυτό ζητούμε:
Α) Την ανάκληση των απολύσεων όλων των τριτέκνων που απολύθηκαν  γιατί δεν μπήκαν στην κινητικότητα εφόσον δεν προκηρύχθηκε ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων για την μεταφορά ή μετάταξη  αυτών .
Β) Τον επαναδιορισμό ΟΛΩΝ των τριτέκνων που απολύθηκαν ή πρόκειται να απολυθούν με τη λήξη της διαθεσιμότητας, σε κενές οργανικές ίδιες ή όμοιες θέσεις που θα επανασυσταθούν άμεσα στον τόπο διαμονής τους κατά την τελευταία διετία, βάσει των διατάξεων του Ν.3528/2007 (αρ.154 παρ.5).:   «5. Ο υπάλληλος δικαιούται να επαναδιοριστεί, αν επανασυσταθεί η ίδια ή όμοια θέση μέσα σε ένα (1) έτος  από την απόλυση του.»

Κύριε Υπουργέ
Ευελπιστούμε στην ουσιαστική παρέμβασή σας με την κατάθεση αντίστοιχης τροπολογίας, η ψήφιση της οποίας θα έχει ως αποτέλεσμα την τήρηση της υπόσχεσης προς τις τρίτεκνες οικογένειες ότι κατά τη διαδικασία της διαθεσιμότητας-κινητικότητας δεν θα απολυθεί κανένας τρίτεκνος.

Ας τηρηθούν οι υποσχέσεις  ότι δεν θα απολυθεί κανένας τρίτεκνος.
.......................................................................
...........................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου