Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τη Δευτέρα 7/07/2014 αντιπροσωπία του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας  συναντήθηκε με το Δ/ντή του γραφείου του υπουργού και ενημερώθηκε για τη πρόθεση του υπουργείου σε ότι αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών/τριών που ανήκουν σε τρίτεκνες οικογένειες.
Ειδικότερα λάβαμε τη διαβεβαίωση από το Δντή του γραφείου και του νομικού συμβούλου του υπουργείου  ότι το άρθρο 53Παρ. 6 της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου θα ισχύει ως έχει δηλαδή χωρίς οικονομικά κριτήρια για τους φοιτητές/τριες που θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Ζητήσαμε να έχει ο νόμος αναδρομική ισχύει για τους υποψηφίους των προηγούμενων ετών.
Αναφερθήκαμε επίσης στις μεταθέσεις και αποσπάσεις των τρίτεκνων εκπ/κών και ενημερώσαμε το Δ/ντή του γραφείου για την αναγκαιότητα ικανοποίησης κατά προτεραιότητα των αιτημάτων τους ώστε ο κάθε τρίτεκνος εκπ/κός να υπηρετεί στο τόπο διαμονής του.
Τέλος κάναμε γνωστό στο Δ/ντή του γραφείου τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση του ΦΕΚ για τον διορισμό των τρίτεκνων εκπ/κών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Επίσης αναφερθήκαμε στο φοιτητικό επίδομα, σίτιση και στέγαση των φοιτητών να μην υπάρχει εισοδηματικό όριο ή αυτό να μην είναι μικρότερο των  45.000 ευρώ όσο και του τριτεκνικού επιδόματος.

Δεσμεύτηκε ότι για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθεί  ο υπουργός και θα οριστεί συνάντηση με τον ίδιο.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου