Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-9-2014, ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Η ΟΠΟΤΤΕ τη Δευτέρα 29-9-2014 θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και θα παραδώσει έγγραφο στον Υπουργό το οποίο αναφέρει:
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Παρακάτω σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά τα μερικά από τα αιτήματά μας τα οποία «χρονίζουν» και θεωρούμε πως επιτέλους πρέπει να επιλυθούν:
1) Νόμος για τις μεταγραφές φοιτητών
Μετά την ψήφιση του νόμου ο Υπουργός και η κυβέρνηση επιχειρούν με ψέματα να αλλάξουν το νόμο ανατρέποντας το σχεδιασμό χιλιάδων οικογενειών, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις των αυθαίρετων και αντισυνταγματικών ενεργειών τους. Παρά τις συνεχείς πιέσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα -και πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών αλλά και πριν την  έναρξη των εγγραφών- να υπάρξει ξεκάθαρη εγκύκλιος για την υλοποίηση του νόμου, ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκε.
Αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται "στο αέρα" οι σπουδές και οι ζωές χιλιάδων παιδιών.  
Παρά τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για ένταξη στο νόμο και των φοιτητών που έδωσαν εξετάσεις με το 10% η απάντηση του Υπουργού είναι αρνητική με αστήριχτα επιχειρήματα.
2) Αναπληρωτές τρίτεκνοι  
Ενώ ο νόμος 3454/2006 καθορίζει σαφώς ποσοστό 20% για τους τριτέκνους στην πρόσληψη αναπληρωτών, οι ανακοινώσεις των προσλήψεων από το Υπουργείο καταστρατηγούν το νόμο. 
Χαρακτηριστικά από 558 προσλήψεις Δασκάλων (ΠΔΕ και ΕΣΠΑ) ΜΌΝΟ 4 !!! είναι τρίτεκνοι  ποσοστό 0.7% και από 165 Φυσικούς οι 25 είναι τρίτεκνοι  (15%).
Στις προσλήψεις για αναπληρωτές ειδικής αγωγής , η ποσόστωση για τριτέκνους καταργήθηκε.
3) Μόνιμοι τρίτεκνοι αποσπάσεις  
Το υπουργείο παιδείας δεν εφάρμοσε και δεν εφαρμόζει καθόλου αποσπάσεις για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τριτέκνους. Πολλοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί καλούνται να εργαστούν μακριά από τις οικογένειές τους με τις όποιες δυσβάστακτες οικονομικές & οικογενειακές συνέπειες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μεταγραφές όπως ψηφίστηκε.
Να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών -αφού οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι μεγάλες - ώστε να εφαρμοστεί τελικά ο νόμος που προσλαμβάνει τριτέκνους σε ποσοστό 20%.
Να γίνουν αποσπάσεις κατά προτεραιότητα σε τρίτεκνους εκπαιδευτικούς Α-θμιας & Β-θμιας εκπαίδευσης για να στηριχτεί η τρίτεκνη οικογένεια.
Καλούμε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανταποκριθούν -έστω και τώρα- στην ευθύνη τους.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε.
Επίσης, ζητούμε το φοιτητικό επίδομα να χορηγείται στους έχοντες ως εισόδημα το ποσό των ποσό των 45.000 ευρώ έτσι ώστε να εναρμονίζεται με το ποσό που το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ως το και η σίτιση και στέγαση των φοιτητών να είναι δωρεάν.
Τέλος, σε σχέση με την επιλογή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και προνήπια, θεωρούμε πως οι τρίτεκνοι – όπως συμβαίνει με τους πολύτεκνους- και όχι να μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης.
 ......................................................
.......................................................
Αγαπητοί τρίτεκνοι
Καλούμε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανταποκριθούν -έστω και τώρα- στην ευθύνη τους.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε.
Καλούμε τους βουλευτές της κυβέρνησης να μην επιτρέψουν -για μια ακόμα φορά- την καταπάτηση του συντάγματος.
Καλούμε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα μας.
Καλούμε τους τρίτεκνους και τους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση, πιέζοντας την κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία να σταματήσει τον εμπαιγμό στις πολυμελείς  οικογένειες.
Τη Δευτέρα στις 12 π.μ. θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο  Παιδείας  ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό.

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, σύλλογοι τριτέκνων, γονείς με τα παιδιά που δικαιούνται μεταγραφή, εκπαιδευτικοί αναπληρωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου