Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΕΠΕΙΓΟΝ


Τις δύο τελευταίες  ημέρες η ΟΠΟΤΤΕ με συνεχείς επαφές  προσπαθεί  να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης τις μετεγγραφές (10% και αναδρομικότητα).
Το θέμα θεωρείται ΕΠΕΙΓΟΝ γιατί αναμένεται κάποια εγκύκλιος(;;) για το πώς θα διευθετηθούν διάφορα θέματα κυρίων μετεγγραφών.
Ιδιαίτερα για το 10% προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα, και νομικά. Για το λόγο αυτό απεστάλη επιστολή, αλλά και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να τεθούν υπόψη του μια σειρά από επιχειρήματα για τη δυνατότητα μετεγγραφών για τα παιδιά που πέτυχαν με το 10%. Επίσης, απεστάλη επιστολή σε όλους τους βουλευτές, ενώ  ετοιμάζεται να αποσταλεί και  στους  Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Παράλληλα ζητήθηκε γνώμη από νομικούς για το κατά πόσο είναι νόμιμο να αποκλείονται οι επιτυχόντες για το 10% και η πρώτη εκτίμηση είναι πως, στο νόμο δεν υπάρχει αποκλεισμός της κατηγορίας αυτής.

Η ΟΠΟΤΤΕ θα αποστείλει άμεσα επιστολή σε όλους τους συλλόγους, σε όλη την Ελλάδα για το πώς προτείνει να κινηθούν τα μέλη τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου