Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ –ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη Ημερίδα της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) στην Ξάνθη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η κεντρική εκδήλωση, με τη συμμετοχή μόνο εκπροσώπων συλλόγων, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης και παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραΐτης Στυλιανός. Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ., ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση πρώτη το λόγο πήρε η Πρόεδρος του συλλόγου Ξάνθης ΄΄ Ο Άγιος Στυλιανός ΄΄

κ. Μαυρίδου Βούλα, η οποία ευχαρίστησε τους φορείς για την παρουσία τους, καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπροσώπους των συλλόγων που ταξίδεψαν στην Ξάνθη προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ημερίδα και να παρακολουθήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς για τις προσφορές τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια στο σύλλογο για τη μεγάλη του προσφορά στις οικογένειες της Ξάνθης μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη φροντίδα του συλλόγου στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού. Όσον αφορά στη γενικότερη κατάσταση, την κρίση και τη βοήθεια που πρέπει να έχουν οι τρίτεκνες οικογένειες και επειδή άπτεται του δημογραφικού θέματος, δήλωσε πως θα θέσει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο στην επόμενη συνεδρίαση, ώστε να προταθούν και να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ξάνθης ο οποίος ευχαρίστησε το σύλλογο για την προσφορά του, έδωσε το στίγμα των κινήσεων του δήμου για την ενίσχυση των οικογενειών.

 Επίσης, καλωσόρισε τους τρίτεκνους από όλη την Ελλάδα και τους κάλεσε να χαρούν τις ομορφιές της Ξάνθης το διήμερο που θα παραμείνουν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αβδήρων καλωσόρισε τους τρίτεκνους στην «περιοχή του Δημόκριτου» όπως είπε και κάλεσε όλους να χαρούν ο πέρασμα τους από  Άβδηρα και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.
Τέλος το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος μίλησε κυρίως για την ευκαιρία που θα έχουν έστω και σε ένα διήμερο οι καλεσμένοι να δουν ένα τόπο με πολλές ομορφιές και χαρούμενους ανθρώπους.
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε όλους η απουσία πολιτικών οι οποίοι παραμονές εκλογών είναι παντού παρόντες, αλλά και η απουσία της Αντιπεριφέρειας που είχε προσκληθεί.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με τις δραστηριότητες του συλλόγου της Ξάνθης και της ΟΠΟΤΤΕ. Μετά από όλα αυτά ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ της Ξάνθης και ιδιαίτερα τον κ. Γιαννιό ( είναι και μέλος του Δ.Σ.της ΟΠΟΤΤΕ) για την πρόσκληση, ανέλυσε τους λόγους που η Ομοσπονδία βρέθηκε στην Ξάνθη. Απευθυνόμενος στο Μητροπολίτη ζήτησε τη βοήθειά του για τα θέματα των τρίτεκνων, ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την απουσία των πολιτικών. Δε μπορεί να αγνοούν μια κοινωνική ομάδα 250.000 οικογενειών και με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Ενημέρωσε για τις προσπάθειες της ΟΠΟΤΤΕ και ζήτησε από όλους να βρίσκονται στο πλευρό της μέσα από τη συμμετοχή στις δράσεις ,στις συναντήσεις και σε κάθε εκδήλωση.
Αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία του Προέδρου, οι καλεσμένοι αποχώρησαν και ακολούθησε το προγραμματισμένο Δ. Σ. Τα θέματα ήταν αρκετά και η διαδικασία κράτησε πάνω από 3 ώρες. Πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων έθεσαν και αυτοί θέματα για συζήτηση και έκαναν αρκετές προτάσεις.

Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία της Ξάνθης, όπως το Λύκειο Ελληνίδων κ.α.
Την επόμενη μέρα (30 Νοεμβρίου) ακολούθησαν κάποιες συναντήσεις και συζητήσεις για τα θέματα των τρίτεκνων, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Αβδήρων.

Το τριήμερο αυτό έδωσε την ευκαιρία η ΟΠΟΤΤΕ να γνωρίσει από κοντά τις προσπάθειες του ακριτικού συλλόγου, ο σύλλογος να νιώσει την παρουσία της Ομοσπονδίας και  τη στήριξή της στις τρίτεκνες οικογένειες, ενώ οι αρχές του τόπου επανατοποθέτησαν τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών στην ατζέντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου