Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ. ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήθηκε στις 7-4-2015 αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Βασίλη Δήμο, Δημήτρη Κοντό, Κώστα Βαρβεράκη και τον πρόεδρο του συλ. Τριτέκνων Περιστερίου Μανώλη Δροσάκη με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρίνα Κουτσούρη σε πολύ θετικό κλίμα .
Η ΟΠΟΤΤΕ αφού συνεχάρη την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εξέφρασε τις ευχές και τις ελπίδες για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης κατέθεσε τα αιτήματα της και τις προτάσεις της.
-Ζητήσαμε την νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης για την εξομοίωση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ -σαν αντιπολίτευση-καταθέτοντας και συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις . Υπενθυμίσαμε -και παραδώσαμε εγγράφως-την έκθεση της Διακομματικής της βουλής το 1993 για το Δημογραφικό καθώς και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πρόταση νόμου. Καυτηριάσαμε την διαχρονική κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες.
-Επίσης καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα θεσμικά αιτήματα και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε με κοινωνική ευαισθησία να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ενδεικτικά τα ζητήματα των μεταφορών, των προσλήψεων, των κοινωνικών υποδομών όπως οι παιδικοί σταθμοί, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο σχετικός νόμος ήταν στα ζητήματα που συζητήθηκαν.
Τόσο η Υπουργός όσο και Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τα θέματα που θέσαμε και να έχουμε σύντομα άμεσες απαντήσεις στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την εξομοίωση.
Συμφωνήσαμε την τακτική επικοινωνία -και αμέσως μετά τις γιορτές-Υπουργείου και ΟΠΟΤΤΕ , « στις πάντα ανοιχτές πόρτες του Υπουργείου», όπως δήλωσε η Υπουργός και την ένταση των κοινών προσπαθειών -ο καθένας από το μετερίζι του-για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και την ενίσχυση της αλληλεγγύης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου