Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουπλή.


Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπους από αρκετούς συλλόγους της Ελλάδας  συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουπλή.
Στη συνάντηση τέθηκε το βασικό θέμα της νομοθετικής ρύθμισης των εκπτώσεων στις οικογένειες τριτέκνων στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών.
Εξηγήθηκε το τεράστιο κόστος που επωμίζονται οι τρίτεκνοι και τα παιδιά τους για ένα ταξίδι με το πλοίο ,σε εποχές που δύσκολα τα καταφέρνει μια οικογένεια λόγο οικονομικής κρίσης.
 Μετά από πρόταση μας, ο Υπουργός δεσμεύτηκε και συμφώνησε να συσταθεί τριμερής από το Υπουργείο, τους εκπροσώπους των ακτοπλόων, και την ΟΠΟΤΤΕ για  να μελετήσει τον τρόπο και τις προϋποθέσεις εκπτώσεων στα εισιτήρια των πλοίων.
Παράλληλα κάναμε παρέμβαση ώστε στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις μεταθέσεις στο Λιμενικό σώμα να υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσης των τριτέκνων στην περιοχή συμφερόντων τους όπως ισχύει και με τους άλλους ένστολους σε αστυνομία και πυροσβεστική. 
Μετά από συζήτηση και με την τεκμηριωμένη παρέμβαση μας με την συνδρομή Τρίτεκνων Λιμενικών,  και με την παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού υπήρξε η δέσμευση από τον Υπουργό και τον Αρχηγό του Λιμενικού να ικανοποιηθεί το αίτημα μας.
Περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων , που αν υλοποιηθούν θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
Καλές Γιορτές, με υγεία στις οικογένειες μας ,
συνεχίζουμε δυναμικά και την νέα χρονιά !!!

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της   ΟΠΟΤΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου