Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ



Προς 

1.- Τον  Υπουργό  Οικονομικών
        κ.  Ευκλείδη  Τσακαλώτο
2.-  Την  αναπληρώτρια  Υπουργό   Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
         κα  Θεανώ  Φωτίου  
3.-  Τον Διοικητή του   ΟΓΑ 
        κ. Στυλιανό Πλιάκη


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ ότι η καταβολή της Α δόσης των οικογενειακών επιδομάτων για το 2017 θα είναι μόνο το 50% της προβλεπόμενης δόσης.
Σύμφωνα με την - αριθ. Δ27/οικ.15239/645/2013 (ΦΕΚ Β' 1227/2013) κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πρόνοιας (Άρθρο 2)
·         Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλονται για τους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών.
·         Στους δικαιούχους που ήδη λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δύναται να χορηγείται προκαταβολή, του πρώτου τριμήνου εκάστου έτους, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21. Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάσει την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία.
 ΚΑΙ  ΕΡΩΤΑΣΤΕ:
Σε ποια ακριβώς απόφαση, στηρίζεται το παραπάνω και αποφασίζετε να δώσετε το 50% από τη δόση στους δικαιούχους;
Πότε και ποιός πήρε την απόφαση;
- Με ποιο δικαίωμα εμπαίζετε τις οικογένειες μας;
Σας καλούμε λοιπόν ανοιχτά να δώσετε άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και φυσικά να διορθώσετε το λάθος και την αδικία που συντελείται εις βάρος του κατά συρροή εύκολου για εσάς στόχου, την ελληνική Οικογένεια.
                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου