Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υφυπουργό Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


ΤΗ Δευτέρα 23/7 στις 10 πμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υφυπουργό Εργασίας -  Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο  Ν. Παναγιωτόπουλο παρουσία και του βουλευτή Ν.Δ. Ηρακλείου, πρώην υπουργού  κου Μ. Κεφαλογιάννη.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θ. (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (Β΄ Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (Β΄ Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.).
   Ακολούθησε μια δίωρη συζήτηση κατά την οποία τέθηκαν αναλυτικά τα θέματα των τρίτεκνων με έμφαση στην εξομοίωση, τη διατήρηση της τριτεκνικής ιδιότητας, την εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων που να θίγουν σπατάλες και όχι επιδόματα και τη στήριξη της οικογένειας
   Παραδόθηκε στον Υφυπουργό έγγραφο με τα θεσμικά αιτήματα μας και η πρόταση τροπολογίας της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.  για την εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες.
   Η παρέμβαση που έκανε ο κος Κεφαλογιάννης ενώπιον του Υφυπουργού, ήταν ιδιαίτερα θετική για τους τρίτεκνους, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε            ΄΄ ήρωες ΄΄ και  ζήτησε να προχωρήσουν τουλάχιστον τα θεσμικά μέτρα.
   Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε προσπάθεια μας, μέσα από μια σειρά ισοδύναμων μέτρων τέτοιων, που να μην απαιτηθεί να περικοπούν επιδόματα από τους τρίτεκνους.
   Επίσης, δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της ΟΠΟΤΤΕ, στις επιτροπές διαβούλευσης των νέων νομοσχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου