Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ΟΠΟΤΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗΝ « ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ




 ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗΝ « ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στην καρδιά της Ευρώπης, στο Ευρωκοινοβούλιο, βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της  Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) μετά και την αποδοχή αιτήματος πρόσκλησης από τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.
Η παρουσία των μελών του Δ.Σ είχε διττό χαραχτήρα. Από τη μια έγιναν πολλές συναντήσεις με ευρωβουλευτές και από την άλλη συνάντηση με την Ευρωπαϊκή  Συνομοσπονδία για τις οικογένειες (COFACE).
Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ είχαν ετοιμάσει ολοκληρωμένους φακέλους, οι οποίοι παραδόθηκαν σε όλους που συναντήθηκαν και περιείχαν διάφορα στοιχεία για το δημογραφικό, για την ομοσπονδία και για άλλα θέματα των τρίτεκνων και της οικογένειας γενικότερα.

Στην Ευρώπη το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα και τις επόμενες δεκαετίες το πρόβλημα θα αλλάξει δραματικά.
Ειδικά στην Ελλάδα βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη δημογραφική τραγωδία που ιστορικά απειλεί τον ελληνισμό, εξ αίτιας της αδιαφορίας διαχρονικά των πολιτικών εκείνων που οδήγησαν την χώρα μας στη δημογραφική κατάρρευση. Πολλές στατιστικές έρευνες καταδεικνύουν ότι ήδη υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μελέτη του καθηγητή Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλη Δρετάκη (πρώην υπουργού) σύμφωνα με την οποία (μετά από στοιχεία από την ΕΛ-ΣΤΑΤ) τα έτη 2001-2010 είχαμε αύξηση του πληθυσμού κατά 15.654 άτομα, ενώ τα έτη 2011-2014 ήταν τετραετία δραματική μείωση του πληθυσμού κατά 60.421 άτομα.
Σύμφωνα και με άλλα τα επίσημα στατιστικά (European Commission) στοιχεία η δημογραφική κρίση παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις όπως δείχνουν οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών και στατιστικών υπηρεσιών, τα επόμενα 50 χρόνια η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρα γερόντων  με σημαντική μείωση του αμιγούς Ελληνικού  πληθυσμού.
Το δημογραφικό μέλλον στην  Ευρώπη και στην Ελλάδα ειδικότερα, υπόκειται σε κατάλληλες αποφάσεις και τις πολιτικές για την αντιστροφή αυτής της κατάστασης.
Ένα από τα κλειδιά μεταξύ άλλων που θεωρείται από πολλούς ότι θα βοηθήσει τη χώρα μας σε αυτό το θέμα, είναι η αναγνώριση των οικογενειών με τρία παιδιά ως πολύτεκνες.
Γενικότερα η Ομοσπονδία θεωρεί  ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των τριτέκνων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής σε μια περίοδο που η όξυνση του προβλήματος αυτού στην χώρα μας αρχίζει να έχει ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και κυρίως γεωπολιτικές επιπτώσεις.
Στη συνάντηση με την COFACE συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την οικογένεια και η δυνατότητα συμμετοχής της ΟΠΟΤΤΕ στη μεγάλη αυτή οικογένεια της Ευρώπης.
Στη συνάντηση από πλευράς ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν οι Μανόλης Αχλαδιανάκης (Πρόεδρος), Βασίλης Δήμος (Ταμίας), Γιώργος Χαβάκης (Υπ. Ενημέρωσης Μελών και Εγγραφών) και Κώστα Βαρβεράκης (Υπ. Εκδόσεων).
Οι ευρωβουλευτές που συναντήθηκαν τα μέλη είναι: Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ-Ελιά), Μανόλης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ., επικεφαλής ευρωβουλευτών Ελλάδος στο ΕΛΚ) Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Εύα Καίλή (ΠΑΣΟΚ-Ελιά), Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Νότης Μαριάς (Ανεξ).  Επίσης, έγινε  σύντομη ενημέρωση στους Μίλτο Κύρκο (ΠΟΤΑΜΙ), Θοδωρή Ζαγοράκη (Ν.Δ) Λευτέρη Χριστοφόρου (Κύπρου), Ελένη Θεοχάρους (Κύπρου), Σοφία Σακοράφα (Ανεξ), Γιώργο Κύρτσο (Ν.Δ), βουλευτή Ελλάδας Εύη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ), Ελίζα Βόζεμπεργκ (Ν.Δ), πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε στον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ «είμαι και εγώ τρίτεκνος» και παρέπεμψε στο κλείσιμο ραντεβού στην Αθήνα για πιο αναλυτική συζήτηση.
Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ εντυπωσιάστηκαν και το μετέφεραν σε πολλούς που συναντήθηκαν, τον τρόπο επικοινωνίας και την αλληλοϋποστήριξη των ελλήνων ευρωβουλευτών, ανεξάρτητα από την ομάδα που ανήκουν, με βασικό σκοπό όσο αυτό είναι δυνατό, να υποστηρίξουν τα ελληνικά αιτήματα, χωρίς να υπάρχουν οι σκληρές αντιπαραθέσεις λεκτικές και μη που παρατηρούνται στην ελληνική βουλή.
Η επίσκεψη των μελών του Δ.Σ ήταν πολύ σημαντική για τί από τη μια ενημερώθηκαν οι ευρωβουλευτές και από την άλλη καταγράφηκαν προτάσεις, απόψεις  και «καλές πρακτικές» τέτοιες που θα οδηγήσουν σε λύσεις πολλών θεμάτων και θα τοποθετήσουν ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών το δημογραφικό.
Κατά την παραμονή στο Ευρωκοινοβούλιο (τρεις συνεχόμενες μέρες –αρκετές ώρες) τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι έλληνες  ευρωβουλευτές (events) και στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαν στην εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, εκδήλωση, που όπως είδαμε στον ελληνικό τύπο θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή να παρουσιαστεί μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.
Η Ομοσπονδία επιθυμεί και δημόσια να ευχαριστήσει τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη και όλα τα μέλη του γραφείου του για την υπέροχη φιλοξενία.





1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή