Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με ομάδα βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.



Τη Δευτέρα 23/7 στις 2 μμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με ομάδα βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θ. (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (Β΄ Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (Β΄ Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.).
   Από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. παρόντες ήταν οι βουλευτές :
Στρατούλης Δ.  (Α΄ Αθήνας), Αμμανατίδου Λ. (Β΄ Θεσσαλονίκης), Αμανατίδης Γ (Α΄ Θεσσαλονίκης), Μιχαλάκης Ν. (Καρδίτσας), Μπάρκας Κ. (Πρέβεζας).
   Το βασικό θέμα ήτα η πρόταση νόμου για την εξομοίωση,  ην οποία έχει επεξεργαστεί αναλυτικά η ΟΠΟΤΤΕ. Συζητήθηκαν κάποια άρθρα που προτείνονται να προστεθούν  και τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα να εισαχθεί σύντομα στη βουλή.
   Επίσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα των τρίτεκνων, με έμφαση πέρα από την πρόταση νόμου, στη διατήρηση των επιδομάτων και στη στήριξη της οικογένειας.
   Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των βάρβαρων κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών και δήλωσαν ότι για λόγους κοινωνικής πολιτικής στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες επιβίωσής τους, αλλά και για δημογραφικούς λόγους, θα καταθέσει, αφού μελετηθούν και οι προτεινόμενες προσθήκες, στην Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την πρόταση νόμου του για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.
   Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τη βουλευτή    Β Αθήνας κα Σ. Σακοράφα η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα μας.
   Όλα όσα προτείνονται από την ΟΠΟΤΤΕ παραδόθηκαν και εγγράφως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου