Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ στην οικονομική επιτροπή της Βουλής για το φορολογικό


                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από την Β΄αντιπρόεδρο κ.Μ. Τζαβέλα και τον κ.Δ.Κοντό από το σύλλογο Περιστερίου, συμμετείχε στην οικονομική επιτροπή της βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
   Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στους βουλευτές  των κομμάτων αλλά και στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
   Στην παρέμβαση μας στη βουλή αναπτύχθηκε αναλυτικά η τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές τις τρίτεκνες οικογένειες. Κατατέθηκαν οι θέσεις μας για αύξηση του αφορολόγητου στους τρίτεκνους και η ανάγκη να υπάρχουν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης με αύξηση των επιδομάτων και αναπροσαρμογή των ορίων που έχουν ανακοινωθεί.
Ο Δ. Κοντός στο βήμα της βουλής
    Με σαφήνεια απαντήθηκε η παραπλανητική θέση ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ευνοεί την πλειοψηφία των τρίτεκνων οικογενειών, τεκμηριώνοντας με στοιχεία πως τα 500 ευρώ που θα δίνονται ετησίως ανά παιδί δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες.
    Ζητήθηκε παράλληλα από την κυβέρνηση να παρθούν μέτρα στήριξης για τους τρίτεκνους στις κοινωνικές δομές, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας,την εκπαίδευση, τις μεταφορές και τα δάνεια και σε αυτά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν θετική-τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων.
   Τονίσαμε πως η επιδίωξη μας -και η δέσμευση της κυβέρνησης-είναι η αναγνώριση της πολυτεκνίας στις τρίτεκνες οικογένειες. Η κυβερνητική πρόταση όμως για το φορολογικό νομοσχέδιο, θέτει τις οικογένειες και κυρίως αυτές που έχουν παιδιά υπό διωγμό. 
   Καλέσαμε τους βουλευτές και τον υπουργό να ψηφίσουν με γνώμονα την υπεράσπιση της ζωής των 200 και πλέον χιλιάδων τριτέκνων οικογενειών. Τονίσαμε, έχουμε δύναμη και θα την χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τα παιδιά μας.
   Για μας ισοδύναμα μέτρα δεν είναι τα νούμερα της Τρόικας, αλλά πως οι τρίτεκνοι θα μπορούν να ζήσουν και να προσφέρουν στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος, με ψηλά το κεφάλι.
   Ας είναι λοιπόν σε όλους μας καθαρό, χωρίς την δικά μας κινητοποίηση θα χάσουμε,
αν απαιτούμε δυναμικά μπορούμε να κερδίσουμε ότι μας ανήκει!
 
Από το Δ.Σ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου