Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ





 Ένα σημαντικό πρόγραμμα ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ που τρέχει από τη Διεύθυνση Οικογένειας είναι το παρακάτω, το οποίο δυστυχώς δε γνωρίζουν πολλοί από τους δικαιούχους. Η ΟΠΟΤΤΕ στην προαπάθειά της για αναζήτηση βοηθητικών δράσεων για τους τρίτεκνους βρήκε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο γίνεται κατά βάση από τους Δήμους. Το πρόγραμμα απυθύνεται σε όλους ανεξαρήτως τέκνων.

Προϋποθέσεις:

Η Στεγαστική συνδρομή χορηγείται σε ανασφάλιστα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών και σε ανασφάλιστα ζεύγη που:
  1. Στερούνται ιδιοκτήτη στέγης και να διαμένουν σε μισθωμένο οίκημα και
  2. Συντρέχει περίπτωση οικονομικής αδυναμίας κατά την έννοια των διατάξεων του Ν.Δ. 57/73 και δεν διαθέτουν εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή προερχόμενο της ημεδαπής, αλλοδαπής, ή ακίνητη περιουσία στοιχεία ικανά να τους παρέχουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης των στεγαστικών δαπανών.


 ΑΙΤΗΣΗ

ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΟΣ

ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ν.Α ........


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ: .................................………………………………………………………………….
ΟΝΟΜΑ:.........................................…………………………………………………………………
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ :......................…………………………………………………………………
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: …………………………………..…………………………………………..
ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ...........................……… ΟΔΟΣ:.................................. ΑΡΙΘΜΟΣ:……       Τ. Κ.: ...........................ΤΗΛ: .....................................ΦΑΞ: …….………………………………...
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ : ......................………………………………………………………
ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ……………………………………………………………………………...

Υποβάλλω τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να με εντάξετε στο Πρόγραμμα "παροχής στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστα και οικονομικά αδύνατα μοναχικά άτομα από 65 χρόνων και πάνω και σε ανασφάλιστα ζεύγη που αποδεδειγμένα στερούνται στέγης".

- Εφόσον επιθυμείτε την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, από την υπηρεσία δικαιολογητικών με βάση τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3242/2004, συμπληρώστε το ανάλογο τετράγωνο:

o Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης             o Εκκαθαριστικό εφορίας
     Δήμος / Κοινότητα ………………………                 ΑΦΜ …………….Αρμόδια Δ.Ο.Υ…..........

 
                       
(Πόλη - Ημερομηνία)………………………………………….

Ο/Η ΑΙΤ……………………..


………………………………….
                                                                                                           (υπογραφή)
               
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1)          Αίτηση του ενδιαφερομένου.
2)       Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο ή την Κοινότητα που είναι εγγεγραμμένος.
3)          Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 από τον ενδιαφερόμενο ότι είναι ανασφάλιστος ή είναι ασφαλισμένος ως υπερήλικας στον Ο.Γ.Α., δεν παίρνει σύνταξη από το Δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό Οργανισμό ή οποιαδήποτε άλλη πηγή της ημεδαπής ή αλλοδαπής, στερείται εισοδήματος παρεχόμενο από εργασία ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή ως ενοίκια κ.λ.π., ότι είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής που μένει και δεν παίρνει άλλη οικονομική ενίσχυση για το ενοίκιο, από άλλη πηγή.
4)          Μισθωτήριο συμφωνητικό κατοικίας μεταξύ ηλικιωμένου και ιδιοκτήτη, θεωρημένο από την Οικονομική Εφορία της περιοχής του ιδιοκτήτη.

5)          Υπεύθυνος να εισπράττει το επίδομα του ενοικίου είναι ο ιδιοκτήτης. Εάν ο  ιδιοκτήτης θέλει να εξουσιοδοτήσει άλλο πρόσωπο να εισπράττει τα χρήματα της στεγαστικής συνδρομής της Πρόνοιας από το ταχυδρομείο συμπληρώνει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, με το γνήσιο της υπογραφής του  θεωρημένο από την αστυνομία ή άλλη εξουσιοδοτημένη αρχή.
6)          Απόκομμα Ο.Γ.Α. Υπερηλίκων  (αν παίρνει σύνταξη από τον ΟΓΑ).
7)          Φωτοτυπία Ταυτότητας (για ζεύγος και τις δύο).
8)          Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, ότι δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θεωρημένη από την Εφορία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου